Vi är väldigt glada och förväntansfulla på valparna som förväntas komma under v. 15.

Valpar födda 5/3-21

Av olika anledningar planerade vi i år en kull med 2 pappor, en så kallad dubbelparning. Vi vet inte om det förekommit någon gång tidigare i vår ras, men i andra raser och andra länder är det inte helt ovanligt. Senast en vecka efter en sådan här parning (och/eller insemination) ska planen redovisas till SKK/AK med namn, reg-nummer och chipnummer på de tilltänkta föräldrarna.

Vi väntade med spänning, först på att se om Molly var dräktig och sedan på valpningen. En rejält dräktig Molly valpade den 5 mars och en stor kull föddes med prima fördelning 5+5. Alla svarta eftersom Molly är "helsvart, hanarna har båda två anlag för brunt.

Innan beslutet togs hade vi även kontakt med Catharina Lindhe Forsberg, Canirep och tog del av hennes råd. Blodprov och chippning görs framöver på Djurkliniken i Umeå, som också ställt upp på alla sätt innan med progesteronprov, utstryk mm.  

En hel del regler finns naturligtvis med en sådan här kull. När valparna är 5 veckor ska de chippas och tas blodprov. Även alla 3 tilltänkta föräldrar får lämna blodprov för att se om kullen får en eller två pappor. Först därefter kan vi registrera valparna.

Se länk för att läsa mer om dubbelparning:  Dubbelparning SKK

VALPAR FÖDDA 18/1 -21

Vi är glada att nu presentera en valpkull från dessa stolta föräldrar:

Flareway Written In The Stars - Sky

HD A/A
ED 0/0
Ögon ua 20200528
Utst: BIS junior, BIS unghund, Res-Cert, flera CK

O'Flanagan Madhatter Tam O'Shanter -  Loke

HD B
ED 0/0
Ögon ua 20201126 PLD normal 201910225
Utst: EXC